Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szerda, Rudolf

Nemzetközi elismerést kapott a Bartók Béla út

Újbuda   |   2019, szeptember 19 - 10:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A londoni alapítású Time Out magazin összegyűjtötte a világ 50 legjobb városrészét, ahol pezsgő kulturális életre, színes gasztronómiai kínálatra lehet számítani, és nem kifejezetten számít turisztikai célpontnak. A lista 41-ik helyére Újbuda, ezen belül a Bartók Béla út is felkerült.

A Time Out Index készítői idén több mint 27 ezer embert kérdeztek meg arról, hogy turisztikai szempontból melyek az egyes világvárosok leginkább túlértékelt, illetve alulértékelt városrészei. A válaszokat eljuttatták a Time Out szerkesztőihez, akiktől további pontosítást kértek. Az ötvenes listára végül olyan élhető környékek kerültek fel, amelyek fontos központjai a kortárs művészetnek, és ahol izgalmas és színes gasztronómia várja az odalátogatókat. A lista 41-ik helyére került fel a Bartók Béla út, mondván nem a külföldieket, hanem a helyieket szólítja meg, nekik kínál kikapcsolódási lehetőségeket.

Az eredeti cikk kiemeli a Bartók kulturális rendezvényét, az ELEVEN Tavaszt, említést tesz a környék népszerű szórakozóhelyeiről, valamint a Gellért fürdőről is.

Az ELEVEN Tavasz testvérrendezvénye, az ELEVEN Ősz szeptember utolsó hétvégéjén várja a látogatókat a Bartók Béla útra.