Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. kedd, Emőd

Négyszer annyi a fertőzött Budapesten, mint két hónapja

Újbuda   |   2021, március 9 - 10:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti – hangsúlyozta közleményében a Fővárosi Önkormányzat azt követően, hogy a legutóbbi tesztelés a fertőzöttségi helyzet jelentős romlását mutatta.

A február második felében két helyszínen elvégzett ingyenes koronavírus-szűrésen csaknem tízezer budapesti lakcímmel vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező jelentkezőt vizsgáltak meg az önkormányzat munkatársai, illetve önkéntesek. A sikeres tesztek 2,53 százaléka lett pozitív, ez majdnem négyszer akkora arány, mint a két hónappal korábbi volt (karácsony előtt több mint ötezer ingyenes tesztet végzett el a főváros).

Az önkormányzat már bemutatta oltási tervét, eszerint tíz oltópontot nyitnának meg Budapesten, nemcsak kerületi egészségügyi intézményekben, hanem például a gyógyfürdőkben és a Városligeti Műjégpályán is.

Karácsony Gergely főpolgármester múlt héten, még a kormányzati intézkedések bejelentése előtt arra biztatta a kormányt Facebook-bejegyzésében, hogy „a járvány megfékezése érdekében merjen nehéz döntéseket is meghozni”. Álláspontja szerint szabadtéri helyszínek bevonásával jóval több embert lehetne biztonságosan oltásra fogadni. – Ilyenek lehetnének a stadionok, van belőlük elég – mondta Karácsony, hozzátéve hogy Budapest is kész köztereket biztosítani e célra.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.