Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Negyedszer rendeztek mustrát Albertfalván

Újbuda   |   2017, június 12 - 11:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Egy nap, három hangulat” szlogennel hirdették idén az Albertfalvi Mustrát, amelyet június 10-én tartottak a Gyékényes utcában. A megnyitó a közösségi ház kulcsának átadásával indult, az önfeledt szórakozásnak a zápor sem vetett véget.

A mustra jelmondata szerint A délelőtt a gyerekeknek kedvezett: helyi iskolák növendékei tartottak bemutatót, néptánccal és gyermekkórussal állt színpadra a Szent II. János Pál Pápa Iskolaközpont, felléptek a Petőfi Sándor Általános Iskola növendékei, a Grácia Művészeti Iskola show táncosai, az Újbudai Babszem Táncegyüttes, az AKH Balett, a Sziluett Táncstúdió, a Simorág TánCirkusz, az Ákom-Bákom Bábcsoport pedig mesét adott elő.

A gyerekprogramok után Budai Ilona Kossuth-díjas népdalénekes, majd az AKH Opera- és Dalstúdió előadása következett, a Budapesti Jazz Orchestra koncertjén régi magyar filmslágerek is elhangzottak, a Petőfi Musical Stúdió közismert musical részletekkel szórakoztatta a közönséget. Megmutatták tudásukat a helyi tánciskolák is. Az est lampionos utcabállal zárult, a jó hangulatról a Buletproof Band gondoskodott. A rendezvényen volt kézműves foglalkozás, helytörténeti sátor, kirakodó vásár, látható volt Fábry Zoltán fafaragó kiállítása, valamint az Azúr Festőstúdió tárlata is.

A mustra szervezésében Farkas Krisztina önkormányzati képviselő is részt vett, meghívására előadóművészek és kézművesek érkeztek. Szerinte a körzetben még érzékelhető a falusi hangulat és erős az összetartás. Csernus László képviselő a közösségi élet fontosságát hangsúlyozta. Szabolcs Attila országgyűlési képviselő szerint fontos, hogy a legfiatalabbak ne csak otthon, a képernyők előtt üljenek, hanem járjanak foglalkozásokra, ismerjék meg a magyar hagyományokat.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.