Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. szombat, Jolán, Vid

Negyedszer rendeztek mustrát Albertfalván

Újbuda   |   2017, június 12 - 11:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Egy nap, három hangulat” szlogennel hirdették idén az Albertfalvi Mustrát, amelyet június 10-én tartottak a Gyékényes utcában. A megnyitó a közösségi ház kulcsának átadásával indult, az önfeledt szórakozásnak a zápor sem vetett véget.

A mustra jelmondata szerint A délelőtt a gyerekeknek kedvezett: helyi iskolák növendékei tartottak bemutatót, néptánccal és gyermekkórussal állt színpadra a Szent II. János Pál Pápa Iskolaközpont, felléptek a Petőfi Sándor Általános Iskola növendékei, a Grácia Művészeti Iskola show táncosai, az Újbudai Babszem Táncegyüttes, az AKH Balett, a Sziluett Táncstúdió, a Simorág TánCirkusz, az Ákom-Bákom Bábcsoport pedig mesét adott elő.

A gyerekprogramok után Budai Ilona Kossuth-díjas népdalénekes, majd az AKH Opera- és Dalstúdió előadása következett, a Budapesti Jazz Orchestra koncertjén régi magyar filmslágerek is elhangzottak, a Petőfi Musical Stúdió közismert musical részletekkel szórakoztatta a közönséget. Megmutatták tudásukat a helyi tánciskolák is. Az est lampionos utcabállal zárult, a jó hangulatról a Buletproof Band gondoskodott. A rendezvényen volt kézműves foglalkozás, helytörténeti sátor, kirakodó vásár, látható volt Fábry Zoltán fafaragó kiállítása, valamint az Azúr Festőstúdió tárlata is.

A mustra szervezésében Farkas Krisztina önkormányzati képviselő is részt vett, meghívására előadóművészek és kézművesek érkeztek. Szerinte a körzetben még érzékelhető a falusi hangulat és erős az összetartás. Csernus László képviselő a közösségi élet fontosságát hangsúlyozta. Szabolcs Attila országgyűlési képviselő szerint fontos, hogy a legfiatalabbak ne csak otthon, a képernyők előtt üljenek, hanem járjanak foglalkozásokra, ismerjék meg a magyar hagyományokat.

H. S.