Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 16. vasárnap, Jusztin

Napokig tarthat a Déli pályaudvarnál lévő támfal helyreállítása

Újbuda   |   2015, január 26 - 16:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A sok eső okozhatta a Déli pályaudvari vasúti alagút kelenföldi oldalán lévő támfal sérülését, a helyreállítás néhány napig eltart majd. A helyreállítás már megkezdődött.

Eddigi vizsgálatok szerint az alagút fölötti - az XI. kerületi önkormányzat kezelésében lévő - területen a hosszú ideig tartó esőzés miatt felgyülemlett a csapadékvíz, és emiatt megcsúszott az ottani földút. A csapadék alámoshatta a támfal tetején lévő támköveket, amelyek közül nyolc nyolcvan-százkilós darab vasárnap este lezuhant a sínekre és környékükre. A támköveket már eltávolították – közölte Lőcsei Virág, a MÁV-csoport szóvivője.

Ezt erősítette meg Milassin Levente, a XI. kerületi önkormányzat sajtófőnöke is, aki elmondta: a problémát valóban az okozta, hogy a Csukló utca vízelvezetése az utóbbi, csapadékos napokban nem működött megfelelően, és a víz alámosta a támfal felső köveit. Az önkormányzat részvételével már meg is kezdődött a kármentesítés - hangsúlyozta, hozzátéve: most a legfontosabb, hogy biztosítsák a biztonságos vonatközlekedést. Emellett az önkormányzat hosszú távú megoldást is keres a megfelelő vízelvezetésre és a támfal megerősítésére - tette hozzá.

Napokig tarthat a Déli pályaudvarnál lévő támfal helyreállítása

Maga az alagút megfelelő műszaki állapotban van, 2012-ben átesett az előírt vizsgálatokon, így a Déli pályaudvarra közlekedő vonatok biztonságosan járnak. A vasúttársaság folyamatosan tájékoztatja az utasokat az állomásokon és pályaudvarokon, valamint a MÁV és a MÁV-Start honlapján is elérhetők a legfrissebb információk, valamint a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálata is bármikor hívható.

A baleset miatt szükséges, korábban bejelentett menetrendi változásokat kiegészítve Lőcsei Virág elmondta: a Sugovica és a Gemenc expressz továbbra is a Déli pályaudvarra, illetve onnan közlekedik.
A Mávinform korábban azt közölte, hogy a korlátozások félórás, órás késéseket is okozhatnak. Hétfőn a székesfehérvári és pusztaszabolcsi vonalról érkező elővárosi vonatok Kelenföldig közlekednek, és onnan indulnak vissza a Dombóvárról érkező vonatok is. A százhalombattai vonatok ideiglenesen nem közlekednek. A Budapest-Győr vonalról érkező elővárosi vonatok a Déli pályaudvarig közlekednek, és onnan indulnak. A Győrből, Szombathelyről és Sopronból érkező vonatok, amelyeket a Keleti pályaudvarnál lévő hídfelújítás miatt ideiglenesen a Déli pályaudvarra irányítottak át, most ismét a Keleti pályaudvarra érkeznek, és onnan indulnak. A Szolnok, Nagykáta vonalról ideiglenesen Kelenföldre irányított vonatok szintén a Keleti pályaudvarra érkeznek és onnan indulnak.

MTI/Újbuda