Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szerda, Rudolf

Nagy Digitális Kaland a Grosicsban

Újbuda   |   2018, május 16 - 09:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Második alkalommal rendezte meg a Nagy Digitális Kalandot a a Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa és a Vodafone Hungary. A vetélkedőt egyszerre 35 helyszínen, köztük a XI. a Újbudai Grosics Gyula Általános Iskolában tartották. A kerületi iskola tornatermében közel kétszáz, a digitális világ iránt érdeklődő gyerek versenyzet.

Országszerte 35 helyszínen, köztük az Újbudai Grosics Gyula Általános Iskolában tartották a Nagy Digitális Kaland című vetélkedőt május 11-én. A versenyen 3-4. és 5-6. osztályos csapatoknak kellett teljesíteniük a digitális világgal, logikus, algoritmikus gondolkodással, illetve az internetbiztonsággal kapcsolatos, játékos online küldetést. A feladatok megoldására hatvan percük volt, eközben a szülőknek a biztonságos internet használatról tartottak tájékoztatót az iskolában.

A szervezők valamennyi helyszínen kiosztották az első három helyezett csapatnak járó díjakat, mindkét korcsoportban. Mivel a program országos, ezért az egyes helyszíneken elért eredmény a végső eredmény megállapítása szempontjából nem irányadó, azt a feladatok megoldása során elért pontszám alapján határozzák meg. Azonos pontszám esetén az a csapat kerül alacsonyabb sorszámú helyre, amelyik rövidebb idő alatt fejezte be a feladatokat. Az országos eredményhirdetést május 26-án tartják.

A feladatok megoldása itt érhető el:

D.B.S.