Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

MVM Energia Futam: kategórianyertes a BME csapata

Újbuda   |   2015, szeptember 22 - 14:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ötből három kategóriában egyetemi csapat győzött szombaton az MVM Energia Futamon. A nem hagyományos meghajtású járművek legrangosabb budapesti versenye a fenntartható városi közlekedést népszerűsítette, támogatva ezzel a környezetvédelemi fejlesztéseket és a fiatal mérnököket.

Mintegy negyven csapat különleges prototípusai, átalakított szériaautói, elektromos versenyautói, gokartjai és motorjai versenyeztek szombaton az ötödik MVM Energia Futam. A versenyen kimagasló sikert értek el az egyetemi csapatok: épített jármű kategóriában a győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team Wirecar csapata nyert, a pneumatikus járművek versenyében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Műszakik Kanóc Team, míg az épített versenyjárművek futamában a Debreceni Egyetem DE-DC Racing Team Bosch csapata diadalmaskodott. Az átépített járműveknél az elektromossá alakított Daihatsuval versenyző Gabacar, a motoroknál pedig az EV-Sport Utolsó Mohikán csapata nyert egy szintén elektromos meghajtásúvá átépített szériamotorral.

A szakmai versenyek összdíjazása meghaladta a 1,5 millió forintot. Emellett az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. az Energia Futam keretében külön honorálta az egyetemek által indított csapatokat. Így a Debreceni Egyetem és a BME 5-5 csapata, valamint a győri Széchenyi István Egyetem 4 alakulata 1-1 millió forinttal, míg az Óbudai Egyetem két résztvevő csapata pedig összesen fél millió forint innovációs támogatást kapott.

Újbuda