Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Múltidéző piacot rendez a BKIK

Újbuda   |   2014, szeptember 2 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Hétvégén ismét megtelik élettel az utóbbi időben kissé elfeledett Népliget. Szeptember 5-7 között Múltidéző piac néven rendez programot a parkban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a parkban. A nagyszabású rendezvény a régmúlt mesterségeit és a kereskedelem történetét tárja a nagyközönség elé.

Az ipar és a kereskedelem fejlődésének történetét bemutató rendezvény jóval többet tartogat a látogatóknak, mint a korábban rendezett kézműves vásárok - mondta Szatmáry-Jahl Angéla, a BKIK Kereskedelmi Tagozatának elnöke. A programra nagy cégeket, kereskedő családokat, sörgyárakat, festékgyárakat hívtak meg, amelyek történetét interaktív módon kísérheti végig a közönség. A látogatók kipróbálhatják magukat régi mesterségekben, de a legújabb kor internetes vállalkozásai is megjelennek a kínálatban.

- A rendezvény célja, hogy eloszlassuk a vállalkozói létet övező félelmeket, illetve erősítsük a kamara felé irányuló bizalmat. Budapest ugyanis nem tud élni vállalkozások nélkül, mivel azok mindig is a fejlődés motorjai voltak – jelentette ki az elnök.

A rendezvényt a Szeptember Feszttel közösen tartják, így az ipar és a kereskedelem mellett a gasztronómiai élvezetek is helyet kapnak. A harmadik éve megrendezésre kerülő fesztiválon a mesterségek sátrai és a színpadi programok mellett aktív időtöltést kínál a tűzoltási gyakorlat, az Agrárkamara jóvoltából pedig solymászkodás, állatsimogató és katonai bemutató is színesíti a repertoárt. Utóbbinál a fegyverkovácsolást és a harci öltözeteket is kipróbálhatják az érdeklődők.

T.D. - ÚjbudaTV