Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 16. kedd, Csongor

MRI gép működik a Szent Kristóf Szakrendelőben

Újbuda   |   2016, szeptember 9 - 14:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

A legmodernebb MRI géppel bővült az újbudai Szent Kristóf Szakrendelő eszközparkja.

Óriási hiányt pótol a szeptembertől üzembe helyezett MR vizsgálatokra alkalmas berendezés a Szent Kristóf szakrendelőben. Kóti Tamás főigazgató elmondta, hogy a legmodernebb idei gyártású eszközzel végzett vizsgálatokat térítés ellenében tudják biztosítani, ezek ára 30 ezer forint körül alakul.

Az önkormányzat idén is több mint 160 millió forinttal segíti az egészségügyi intézményt, az összegből a beszerzéseken kívül karbantartásra és a géppark fejlesztésére is futja, továbbá az egészségügyben érdekelt kerületi ingatlanok üzemben tartását is támogatja. A kormány ágazati bérfejlesztési koncepciójának köszönhetően az orvosok fizetése várhatóan több mint bruttó 100 ezer forinttal, a szakdolgozóké 6 és 60 ezer forint közötti összeggel emelkedik.

A Szent Kristóf Szakrendelő rendezvényei közül a soron következő októberben lesz, amikor az anyatejes világnap (amelynek hivatalos időpontja egyébként augusztus végén van) alkalmával minden érdeklődő megtudhatja, hol, mikor, milyen körülmények között juthat anyatejhez kisbabája számára, vagy adhat azoknak, akik nem tudják szoptatni csecsemőjüket. A Szent Kristóf szakrendelő mottója szerint az intézményben nem a beteget, hanem a betegséget gyógyítják. Az intézmény dolgozói ennek megfelelően nyújtanak nap mint nap kerület- és városszerte elismert, magas színvonalú szolgáltatást.

T. K.