Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Mozgásba lendültek hétvégén a gazdagrétiek

Újbuda   |   2015, május 19 - 15:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Családi Sportnapot tartottak a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskolában május 16-án. A legkisebbeket trambulinnal, biciklis ügyességi pályával várták, a nagyobbak futóversenyen és különböző labdajátékokban vettek részt.

A program célja a mozgás, az együttlét és a közös élményszerzés volt. - Önkormányzati képviselőként nyolc éve dolgozom azon, hogy Gazdagréten jó közösség alakuljon ki. Hogy ez megvalósuljon a családi sportnapok is hozzájárulnak – mondta Király Nóra képviselő.

A rendezvényen a hagyományos sportágakhoz képest igyekeztek játékosabb feladatokat összeállítani a szülőknek és gyerekeknek. A legkisebbek a kézilabda előkészítő játékát, „Senkiföldje” bajnokságot játszották, a nagyobbak partizánlabdáztak, a legnagyobbak pedig kosaraztak és fociztak. Simicskó István sportért felelős államtitkár a tanár-szülő programba kapcsolódva erősítette a tanárok kosárlabdacsapatát. – Nem feltétlenül az eredmény a lényeg, hanem a sportolás és hogy mindenki mozogjon – mondta.

A Családi Sportnapot szervező pedagógusok a kevésbé sportos érdeklődőkre is gondoltak, nekik szólt a Mozgó Planetárium, amelyen közel százötven gyerek vett részt. A kicsik kézműveskedhettek is, a szülőknek pedig az iskola pszichológusa tartott fórumot az iskolai agresszióról – mondta Fretyánné Kozma Éva a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola igazgatója.

H.L.