Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Motorozással kezdődött a tanév a Pető Intézetben

Újbuda   |   2014, szeptember 4 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is motoros felvonulással kezdték a tanévet a Pető Intézet diákjai. Régi hagyomány, hogy önként jelentkező motorosok tanévkezdéskor elvigyék az ott tanuló gyerekeket egy körre járgányaikkal. A felvonulás a Pető intézettől haladt a budai és pesti belváros felé, majd vissza Villányi útra.

A robusztus chopperek, városi robogók és gyors sportmotorok álltak a minap a Pető Intézet parkolójában. Több mint száz motoros vitte Budapest utcáin tanévnyitó gurulásra a Pető Intézetben tanuló és gyógyuló, mozgásukban korlátozott gyerekeket. A rendezvényt Császár Claudia fotóriporter szervezte, aki szerint minden gyermek álma, hogy motorcsodákon utazzon. - Megkerestem motoros társaimat és mintegy százan vállalták, hogy elviszik egy körre a gyerekeket, nagy örömöt szerezve ezzel nekik. Idén Tuk-Tuk motorokkal utazhattak azok, akik eddig nem vehettek részt a felvonuláson - mondta.

- Van olyan gyerek, aki már elhagyta az intézetet, de ilyenkor visszajön, mert számára ez életre szóló élményt jelent - tette hozzá Makk Ádám, a Pető Intézet kommunikációs vezetője.

A felvonulás a Pető intézet épületétől indult és az Alkotás út - Márvány utca – Alagút – Lánc híd – Apáczai Csere János utca – Belgrád rakpart – Szabadság híd – Bartók Béla út – útvonalon haladva ért vissza a Villányi útra. Nyolc kilométert tettek meg.

Az idei jótékonysági motoroztatás hírességei között volt Szabó Győző színész, aki szerint kis utasai imádták a dudálást és a többiek kerülgetését. Egy Hondával állt a konvojba Harsányi Levente, akiről legtöbben nem is sejtették, hogy motorozik. - Tavaly két kicsit vittem, elől-hátul kapaszkodtak belém és annyira élvezték, hogy a végén alig tudtuk őket levenni a járgányról. Nekik ez akkora utazás, mint nekünk egy világ körüli út, nagyon jó érzés segíteni nekik - tette hozzá.

T.D. - ÚjbudaTV

Motorozással kezdődött a tanév a Pető Intézetben