Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Molnár indul a választásokon, a Fidesz szerint lepapírozták a korrupciót

Újbuda   |   2014, május 20 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közleményben reagáltak az érintett felek a Kúria keddi ítéletére. Mint ismert a legfelsőbb bírói fórum bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette Molnár Gyula volt újbudai szocialista polgármestert és Lakos Imre volt SZDSZ-es alpolgármestert a hivatali visszaélés vádja alól. A XI. kerületi Fidesz szerint ügyesen "lepapírozták" a korrupciót, amit Molnár Gyula azzal utasít vissza, hogy szerinte az ügy lezárult. Úgy véli, az igazságtalanságot ott kell helyretenni ahol elkezdődött, az önkormányzati választáson.

Molnár Gyula az MSZP-közeli befektető érdekeit képviselte a Kopaszi gát ügyletben, mert az önkormányzat 3,5 milliárd forintos vagyonvesztése, az ingatlan pályáztatás nélküli eladása nem minősül bűncselekménynek - állítja a Fidesz Újbudai elnöke sajtóközleményében. Hoffmann Tamás sajtóközleménye szerint Molnár Gyula egyértelműen Leisztinger Tamás, MSZP-közeli üzletember érdekeit képviselte, amikor az Újbudai Önkormányzat a Magyar Államtól megvásárolta, majd pályáztatás nélkül továbbadta a nagyvállalkozónak a Kopaszi gát eljárás részét képező, közel 4 hektáros területét. Szerinte Leisztinger cége - a későbbi vevő - volt az is, aki kölcsönadott a kerületnek a telek Magyar Államtól való megvásárlására. Hozzáteszi - a Kúria szerint mindez nem bűncselekmény, ám az ítéletből nem az derül ki, hogy Molnár Gyula nem bűnös, hanem az, hogy "ügyesen lepapírozták" a korrupciót.

A kiadott sajtóközlemény szerint a XI. kerület korábbi szocialista vezetése "nyakig" benne volt a korrupciós ügyekben: Molnár Gyula polgármesterségének idején pályáztatás nélkül játszottak át magáncégnek értékes ingatlanokat - így a közlemény, amely szerint a Kúria ügyben eljáró döntnöke - aki 2010-ben az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt – szerint mindez törvényes és jogszerű. Hoffmann Tamás véleménye szerint mindez szégyen és gyalázat. Hozzáteszi továbbá, hogy a szocialista vezetés alatt volt minden idők legkorruptabb korszaka, amikor meglopták Budapestet, meglopták a kerületet. Úgy véli: ingatlan-panamákon, Nokiás dobozokon, színlelt szerződéseken, offshore cégeken keresztül pumpálták ki a közpénzeket és a vagyont.

Hoffmann Tamás szerint az elszámoltatást nem szabad feladni, több másik ügyben is folyik nyomozás, melyet a jelenlegi önkormányzat feljelentései alapján folytat az ügyészség.

Molnár Gyula, a Kúria döntése után szintén közleményben fogalmazta meg álláspontját, úgy véli most egy nyolc éve kezdett, politikailag mindig jól időzített és megkomponált nyomozási és bírósági ügy fejeződött be. Szerinte jogerősen nyert megállapítást mindaz, amit az elmúlt 8 évben hangoztattak, hogy amennyiben nem éri kár az önkormányzatot, amennyiben minden elemében jogszerű döntések születnek, akkor ott csak nagy rosszindulattal vagy erős politikai motivációval lehet a bűncselekmény lehetőségét felvetni.

Közleményében beszél arról, hogy a választási kampány utolsó hetében ügyészekkel kézbesítették felé a gyanúsítást, beszél hamis tanúkról is, akikkel hónapokig húzták a lejáratást. Molnár szerint ez a korszak most lezárult és előre kell tekinteni. Úgy véli, az igazságtalanságot ott kell helyretenni ahol elkezdődött. Kijelentése alapján polgármester-jelöltként indul a 2014-es önkormányzati választáson és azon dolgozik majd - írja -, hogy a szerinte fejlődésében megtorpant kerületet újra Budapest legjobb, legélhetőbb és legbiztonságosabb kerületévé tehesse.

Újbuda

 Molnár indul a választásokon, a Fidesz szerint lepapírozták a korrupciót

 Molnár indul a választásokon, a Fidesz szerint lepapírozták a korrupciót