Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 1. szombat, Malvin

Mobil alkalmazással erősít a NAV

Újbuda   |   2014, április 25 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mobil alkalmazással segíti az adóügyek intézést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A program alkalmazás révén egy mozdulattal elérhetők a legfrissebb adózási- és vámügyekkel kapcsolatos hírek és a hivatallal való kapcsolattartás is könnyebb.

Új korszakot nyit kommunikációjában a NAV. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mostantól egy mobil alkalmazáson keresztül is elérhető. Segítségével könnyen kiszámítható például az ingatlaneladásokból keletkező személyi jövedelemadó, de találni rajta híreket, nyitva tartást és térképeket is. Adott a közvetlen telefonálási, illetve e-mail küldési funkció is a hivatal felé, továbbá az alkalmazás egy személyes „adónaptár” funkciót is tartalmaz.

Konkrét adószám vagy név ismeretében a program segítségével egyetlen lekérdezéssel megállapítható, hogy NAV mely nyilvános adatbázisaibadónaptár, an szerepel a keresett adat. Így lekérdezhetők a köztartozásmentes adózók, az áfa alanyok, a végrehajtás alatt álló valamint az adóhiányos és hátralékos adózók, de megtalálhatók a felfüggesztett adószámok is.
Az alkalmazás a legelterjedtebb okostelefonokra telepíthető.

Újbuda

 Mobil alkalmazással erősít a NAV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.