Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. szerda, Elemér

Mire elég 20 millió forint?

Újbuda   |   2019, augusztus 13 - 10:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Húszmillió forintból Salgótarjánban 89 négyzetméteres téglalakást lehet venni, Debrecenben 40 négyzetméteres lakásra elég, Budapesten 29 négyzetmétert adnak érte.

Az évek óta tartó lakásdrágulás miatt folyamatosan változik a kínálat a különböző árkategóriákban. Az ingatlan.com legfrissebb összesítése szerint a megyei jogú városokban és a fővárosban augusztus közepén érvényes lakáshirdetések 13 százalékában szerepelt 20 millió forintnál olcsóbb lakóingatlan, azonban sok vidéki városban jóval magasabb volt az arányuk. - A 20 millió forint alatti árkategória azért is érdekes, mert vannak olyan városok, amelyekben a panelek és a téglalakások árai között már jóval kisebb a különbség az utóbbiak javára. Sőt, két városban, Békéscsabán és Miskolcon a panellakások átlagos négyzetméterára meghaladja a téglalakásokét - emelte ki Balogh László, a portál vezető gazdasági szakértője.

Húszmillió forintból Salgótarjánban lehet a legnagyobb lakást vásárolni: ott 89 négyzetméteres téglaépítésű lakás jön ki ebből az összegből, családi házból pedig 127 négyzetméterre lenne elég. Egerben ugyanennyiért 57 négyzetméteres téglalakást, 66 négyzetméteres panelt, valamint 86 négyzetméteres családi házat kínálnak. A legdrágább vidéki nagyvárosok egyike Debrecen, ahol 20 millió forintból 40 négyzetméteres téglalakás vagy 69 négyzetméteres családi ház vehető. - A főváros kilóg a sorból, ott a 20 millió forint az augusztusi négyzetméterárak mellett egy 31 négyzetméteres panellakásra vagy 29 négyzetméteres téglalakásra lenne elegendő - fogalmazott Balogh László. A 20 milliónál olcsóbb ingatlanok iránt a jövőben fokozódhat a kereslet.