Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. szombat, Paulina

Mintegy ötszáz játszótéri hőse van Újbudának

Újbuda   |   2015, július 29 - 12:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lezárult a Magyar Vöröskereszt Budapest, Budai Régiójának kísérleti játszótéri programja, melynek során az elsősegélynyújtás szabályaival ismerkedtek a gyerekek. A 461 gyerek felnőve készség szinten tud majd elsősegélyt nyújtani.

Nyolc újbudai játszótéren volt szó egyebek mellett újraélesztésről és veszélyhelyzeti teendőkről a humanitárius szervezet közreműködésével. Az Ifjúsági Vöröskeresztesek arcfestéssel és kreatív foglalkozással színesítették a rendezvényeket.

Hazánkban rendkívül fontos az elsősegélynyújtás népszerűsítése már gyermekkorban, mivel felmérések szerint a lakosság 3 százaléka képes veszélyhelyzet esetén segítséget nyújtani. Ezen változtatna a Vöröskereszt, amelynek középtávú stratégiájának része a biztonságos élet elősegítése. Nyugat-európában sok helyen a lakosság 80 százaléka tisztában van az elsősegélynyújtás szabályaival – derül ki közleményükből.

Kiemelték, hogy a program hozzáadott értéke volt a családok érzékenyítése a társadalmi problémák iránt, ezért a szülőket is bevonták a játszótéri ismeretek elsajátításába. A program szervezetek közötti együttműködésről is szólt, kellett hozzá Újbuda Önkormányzatának támogatása is a helyi közösségek eléréséhez. Ez az alkalom picit más volt, hiszen itt dőlt el, hogy kik azok a szerencsések, akik a programhoz kapcsolódó ajándékokat is magukkal vihetik. Ebben Újbuda Önkormányzatának Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnöke, Haidar Norbert önkormányzati képviselő volt a szervezők segítségére, aki a köszönő szavak mellett a nyertesek neveit is kihúzta. A program a következő évben várhatóan kibővített formában folytatódik.

Újbuda