Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 4. kedd, Ferenc

Mindent a magas házról

Újbuda   |   2017, május 3 - 10:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kopaszi-gát legyen az új Manhattan címmel tart nyilvános vitát az LMP a TEMI Fővárosi Művelődési Házban május 3-án. Az esemény vendége lesz Takács Viktor, Újbuda főépítésze és Bardóczy Sándor tájépítészt. A program ingyenes, de regisztrációköteles.

Bár korábban csak Pesten és a Hungária körút gyűrűjén kívül lehetett magasabb épületeket felhúzni, nemrég egy a Kopaszi-gát mellé tervezett 120 méteres toronyház is megkapta az építéshez szükséges engedélyt. Azaz zöld utat kapott a Gellérthegynél csupán 10 méterrel alacsonyabb magasház beruházás. A Fővárosi Közgyűlés döntése miatt az LMP nyilvános vitára invitálja az újbudaiakat arról, tudja-e fokozni egy 120 méteres felhőkarcoló Budapest látképét. Kérdésesnek találják azt, is, hogy az épületnek, illetve az építkezésnek lesz-e és ha igen, milyen hatása lesz például a helyi közlekedésre.

Az eseményt Gajárszki Áron (önkormányzati képviselő) moderálja. A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles, regisztrálni az alábbi linken lehet: https://goo.gl/forms/Q3Y4DNsIMTXpsGov2

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.