Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 23. hétfő, Dezső

Minden segítség számít

Újbuda   |   2020, április 6 - 14:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

.

Sokfélék vagyunk mi Újbudán lakók: gyermekek, felnőttek és idősek. Vannak, akik generációk óta itt élnek és vannak, akik új beköltözőként most telepedtek le. Megint mások ide járnak dolgozni vagy éppen itt alapítottak céget. De egyben biztosan egyformák vagyunk: azért választottuk ezt a kerületet, mert hisszük, hogy itt megtalálhatjuk álmainkat.

A város lüktetését nem az épületek, utcák összessége adja, hanem a benne élők közössége. A cselekvés, az odafordulás, az együttműködés jelzi egy közösség erejét, melyre most, a koronavírus-járvány idején mindennél nagyobb szükség van. Most van itt az ideje annak, hogy ezt az erőt megmutassuk.

Kérjük, lehetőségeikhez mérten segítsenek nekünk ebben a küzdelemben. Az adományokat a VICUS XI. Közalapítvány számlájára várjuk: OTP Bank 11711034-20084376.

A felajánlásokat a járvány elleni védekezésre, védőfelszerelések beszerzésére, a rászorulók támogatására fordítjuk, melyről rendszeresen beszámolunk és elszámolunk.

Köszönetünket igyekszünk kifejezni azzal is, hogy az adományozók nevét – amennyiben engedélyt adnak rá - egy külön oldalon is feltüntetjük.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Streetball kupa Gazdagréten  

Idén első alkalommal kerül megrendezésre az Újbudai Streetball Fesztivál, melynek első állomása Gazdagrét volt a május 14-ei hétvégén. A viadalon nyolc csapat vett részt kettő korosztályban, és a nyárias napsütésben igazi közösségépítő, öröm kosárlabda zajlott a pályákon. A második állomás Őrmezőn volt, május 22-én, és a sorozat a Bikás parkban zárul május 29-én. A rendezvény szervezői Újbuda Önkormányzata, a Gazdagréti Közösségi Ház, a Kaptár, és az Újbuda Sportjáért. A streetball­sorozat fővédnöke Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt önkormányzati képviselő.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.