Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. hétfő, Vilma

Miénk itt a park!

Újbuda   |   2016, április 25 - 14:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tavaszváró parkszépítést tartott Újbuda Önkormányzata a Főkert Nonprofit Zrt.-vel együttműködve szombaton a Feneketlen-tónál.

A rendezvényre sok önkéntes, köztük számos fiatal érkezett, hogy közösen ültessenek virágot, cserjéket a tó körüli parkban. Ezen kívül padokat festettek, gyöngykaviccsal szórták fel a járdákat és kisebb javításokat is elvégeztek a játszótéren.

A környezettudatosságra nevelő akcióban részt vett Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője, Hoffmann Tamás polgármester és Király Nóra alpolgármester is, és fákat ültettek a Feneketlen-tó partján.

Szabó József a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, társaságuk öt éve kezdte el az akciót, amelynek keretében a közterek felújításába bevonják a helyi iskolák tanulóit, valamint a lakosságot is. Szerinte az önkéntes munkát végző fiatalok sokkal inkább magukénak érzik a megszépült parkokat, játszótereket. Ráadásul az akció pozitív hatása az is, hogy kimutathatóan csökkent a rongálások száma az elmúlt öt évben.
Miavecz István, a PPG Trilak vezérigazgatója festéket vitt az önkénteseknek, akik nemcsak a megszokott színekkel kenték le a padokat, hanem élményfestők segítségével, formabontó műalkotást is létrehozhattak a Parkszínpadnál.

D. B. S.