Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Mesés karácsony az Allee-ban

Újbuda   |   2014, december 11 - 16:39Nyomtatóbarát változatSend by email

A diótörő mesebalett világa, adventi zongorakoncertek valamint jótékonysági akció várja a közönséget az Allee Bevásárlóközpontban a következő hetekben. Az előadások ingyenesek.

Mesés karácsony az Allee-banDecemberben több alkalommal is szereplenek a Budapest Táncszínház művészei az Allee Bevásárlóközpontban. A diótörő mesebalettből mutatnak be részleteket: a karácsony éjjelén játszódó varázslatos mese egy kislány beteljesületlen álmáról, Diótörő hercegről szól. Az előadás – hasonlóan a klasszikus változathoz – elsősorban gyermekeknek szól, amelyben E. T. A. Hoffmann híres meséje elevenedik meg.

Advent ezüst- és aranyvasárnap Lengyel Zoltán zongoraművész koncertezik az épületben. Csajkovszkij Diótörő szvitjének zongoraátirata, Chopin keringők és Bach művek várják a klasszikus zene kedvelőit.

Az Allee a társadalmi felelősségvállalás jegyében gyűjtést is szervez a Nagycsaládosok Országos Egyesülete javára. Az „Egy diónyi szeretet” akció keretében december 23-ig 200 forintért lehet „aranydiót” vásárolni, a beérkező összeg a civil szervezetet támogatja.

Újbuda