Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Mesés gyermeknap a Bikás parkban

Újbuda   |   2018, május 28 - 13:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét a Bikás parkban ünnepelte a gyermeknapot Újbuda. Idén tematikája is volt az egésznapos fesztiválnak, több program is a mese köré szerveződött május 27-én. A gyerekeknek jelmezversenyt is hirdettek, miközben rengeteg játék és színvonalas színpadi programok vonzották a tömeget. A rendezvény fővédnökei Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, valamint Hoffmann Tamás polgármester voltak.

Mesefigurák, archaikus és modern játékok, bemutatók, árusok lepték el a Bikás park utcáit vasárnap reggel. A kiváló időben rengeteg család érkezett a különleges alkalomra, ahol egészen új zenekarok vállalták a hangulatfelelős szerepkört. A Parno Graszt, a roma világzene hazai éllovasai már délután felpezsdítették a hangulatot, az esti Margaret Island koncertre pedig rengetegen érkeztek.

A nyereményekre pályázó gyerekek idén is szorgalmasan gyűjtötték a pecséteket, teljesítve a feladatokat az állomáshelyeken; közülük sokan értékes ajándékokkal térhetett haza. Hoffmann Tamás polgármester idén is köszöntötte a gyerekeket és szüleiket, és személyesen adta át a díjakat.

Az önkormányzat szervezetei és egyesületei külön sátrakban várták játékra, kézműves foglalkozásra, zenés programra és sportbemutatókara a gyermekeket. Délelőtt az Erdőfű zenekar tartott gyermektáncházat, délután az Első Puszi zenés előadása szórkakoztatta a legkisebbeket, Horányi Juli pedig hangulatos koncerttel emlékezett vissza a “Bikásban” töltött gyermekéveire.
Az egészséges életmódra és a sportbemutatókra idén is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők. Az Újbuda Polgárőr Egyesületnél önvédelmet lehetett tanulni, de volt fitness bemutató, falmászási lehetőség, illetve mindenféle ügyességi játék, Rubint Réka pedig kőkemény edzést tartott a küzdőtérre érkező rajgóinak.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.