Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. hétfő, Magdolna

Mesék világa a B32-ben

Újbuda   |   2016, december 8 - 13:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy jó mesekönyvnél nem elég a kiváló történet, igen fontos a kiadvány külső, belső megjelenése. Hol nem volt... címmel nyílt könyvillusztráció kiállítás a B32 Galéria és Kultúrtérben december 7-én.

Bár a képes illusztráció inkább gyermekkönyvekre jellemző, manapság egyre gyakrabban fordul elő egy-egy kép a felnőtteknek szóló regényekben is. A grafikai munkának minden esetben együtt kell élniük a szöveggel, a kép és a belső tartalom ugyanis egymást kiegészítve alkotnak egységet, segítik a továbbgondolás lehetőségét az olvasóban, legyen szó felnőtteknek vagy gyerekeknek szóló műről. - A B32 Galéria és Kultúrtérben az ország legjobb könyv-illusztrátorainak képeiből nyílt kiállítás Hol nem volt címen, amelyből nyilvánvalóvá vált, micsoda potenciál rejlik a hazai képi grafikai tehetségekben – mondta Szekeres Nikoletta, kritikus, szerkesztő a tárlat megnyitóján.

A megnyitó meglepetésvendége Borbáth Péter, Sündörről és Niruról szóló mesekönyv sorozatából olvasott fel részleteket. A kiállítás 2017. január 13-ig látogatható. A tárlatot a Nemzeti Kulturális Alap és Újbuda Önkormányzata támogatta.

T. K.