Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Megváltoznak a postai csekkek január 1-től

Újbuda   |   2014, november 25 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Januártól a postai csekkeken is megjelennek a QR-kódok, amelyek segítségével otthonról is ki lehet fizetni a számlákat – mondta Kovács Zoltán, a Magyar Posta Zrt. ügyféltámogatási vezérigazgató-helyettese a Kossuth rádióban.

Jövő évtől QR-kódok is megjelennek majd a teljes kitöltöttségű postai csekkeken, január 1-től ez egy kötelező tartalmi elem lesz – mondta a Kossuth Rádió Napközben című műsorában vasárnap Kovács Zoltán, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A számlák QR-kód segítségével történő bankkártyás kifizetését a Magyar Posta október végén megjelent mobilapplikációjával lehet majd igénybe venni. Jelenleg egy biztosítócéggel tesztelik a rendszert, januártól pedig tömegesen is megjelennek majd a kódok a csekkeken.

A QR-kód olyan információhalmaz, amelyet a mobiltelefon a megfelelő alkalmazás segítségével képes dekódolni, és a befizetésre váró számla adatait egy új felületen jeleníti meg. A kódokat már használja a Díjbeszedő Holding, amelynek iCsekk elnevezésű rendszerében okostelefonok segítségével néhány gombnyomással lehet fizetni a számlákat.

Kovács Zoltán szerint a fogyasztói szokások eltérőek, a postának ezért az a célja, hogy a hagyományos, csekkalapú befizetések mellett új lehetőségeket is kínáljon, bár a társaság abban is érdekelt, hogy a jövőben is megmaradjon a csekkalapú befizetési lehetőség, hiszen a több mint 20 éve a piacon lévő sárga és fehér csekkekből jövedelmük származik.

hvg.hu

Megváltoznak a postai csekkek január 1-től