Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Megújult környezetben várja ügyfeleit a rendőrkapitányság

Újbuda   |   2016, április 4 - 10:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mostantól a Rőf utca felől lehet megközelíteni a kerületi rendőrkapitányság felújított ügyfélváróját, amelynek átadását április 1-én tartották. A beruházás az önkormányzat támogatásával megvalósult meg. Az ünnepségen részt vett Kuczik János Zoltán rendőr ezredes, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese, Liskány Csaba Újbuda rendőrkapitánya, valamint Hoffmann Tamás polgármester.

Új, kifejezetten ügyfeleknek szóló bejáratot és ügyfélvárót kapott Újbuda Rendőrkapitánysága. Hoffmann Tamás polgármester elmondta, a most befejeződött beruházás mintegy másfél évtizede húzódott. A kerületi rendőrkapitányság 2001-ben költözött a Bocskai útra, és bár az épületben azóta több felújítás is történt, a váró mégsem felelt meg a mai kor követelményeinek. Korszerűsítésére 2015-ben mintegy 3,6 millió forintot kapott a rendőrség Újbuda Önkormányzatától. Az átalakítás eredményeként a rendőrség dolgozói továbbra is a Bocskai útról nyíló főbejáratot használják, az ügyfelek viszont a Rőf utcából közelíthetik meg a kapitányságot. A felújított és korszerűen felszerelt tágas helyiség mindenben megfelel a kor elvárásainak, az ügyféltér nagyképernyős monitorain baleset-megelőzéssel kapcsolatos filmeket vetítenek.

Ugyancsak a tavalyi évi költségvetés terhére ítélt meg 4 millió forintos gépjármű-beszerzési támogatást a kerület vezetése a rendőrségnek, melyet végül egy Skoda Fabia vásárlására fordították.

Újbuda képviselő-testülete 2016-ra vonatkozóan is döntött a rendőrség támogatásáról: idén 12 millió forintot jut jutalmakra, 4 milliót működési költségekre, 88 millió térfigyelő kamerarendszer működtetésére, további 4 milliót pedig gépkocsi beszerzésére fordíthat Újbuda Rendőrkapitánysága.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.