Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 1. péntek, Tihamér, Annamária

Megújult az Egyetemisták parkja

Újbuda   |   2020, június 30 - 15:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Átadták a nemrég felújított Egyetemisták parkját június 29-én. A területet hat másik családi sportparkkal együtt újult meg annak apropóján, hogy Budapest tavaly elnyerte az Európa Sportfővárosa címet.

Budapest tavaly nyerte el az Európa Sportfővárosa címet, a program keretében hét családi sportpark fejlesztése kezdődött meg. Ezek közül néhány hete átadták a Függetlenségi parkot, most pedig az Egyetemisták parkjának felújítása is befejeződött. A területen helyet kapott egy gumiburkolatú multifunkcionális sportpálya foci- és kosárpályákkal, több teqball- és pingpongasztal, egy street workout pálya, valamint gyűrű állvány, ferde pad, függőleges és vízszintes létra, nyújtó és nyújtótorony, párhuzamos korlát, ferde korlát és bokszzsák is.

A főváros tulajdonában lévő parkot a Főkert Nonprofit Zrt. újította fel. Az Egyetemisták parkját Gy. Németh Erzsébet, Budapest főpolgármester-helyettese, Bakai-Nagy Zita, Újbuda alpolgármestere és Zakar András, a Főkert vezérigazgatója avatta fel.

Az eseményen több díjat is átadtak, Újbuda kiváló edzője elismerésben részesült Gyeőry Zsuzsanna (BEAC) és Könczey Zsolt (Kelen SC), Újbuda kiváló sportolója díjat kapott Kisbán Zsófia és Tóth Orsolya, Újbuda környezetének védelméért kitüntetésben a HUMUSZ Szövetség, valamint Hégli Imre környezetvédelmi osztályvezető részesült.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.