Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Megújuló és épülő utak a kerületben

Újbuda   |   2019, szeptember 12 - 10:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata út-, járda- és parkolófelújítási munkákat végzett augusztusban a Tas vezér utcában, a Bocskai út és az Ulászló utca közötti szakaszon. Elbontották az elöregedett útpálya teljes szerkezetét, a páratlan oldal gödrös, kátyús murvás parkolóját, valamint kicserélték a több helyen megsüllyedt rossz állapotú járdát.

A páros oldalon 95 méteren új kiemelt szegély épült, itt megmaradt a párhuzamos parkolás. A páratlan oldalon ugyanolyan hosszú döntött szegélyt építettek ki, elősegítve a padkán 200 négyzetméteren kialakított gyephézagos parkoló használatát. Az útpálya új betonalapot és aszfaltburkolatot kapott 552 négyzetméteren. A járda felújítása során ugyancsak elbontották a régi szerkezetet. Új kerti szegélyt létesítettek több mint 75 méteren, illetve új betonalap és öntött aszfaltburkolat készült 153 négyzetméternyi felületen.
A kerület közúti úthálózata összesen több mint 200 kilométer burkolt utat foglal magában. Tekintettel arra is, hogy Újbuda közlekedési szempontból a főváros egyik legjobban leterhelt része, ezeket folyamatosan karban kell tartani. A kátyúzással gazdaságosan már nem javítható útpályák új aszfaltszőnyeget kapnak, így azok teherbírása és a felületek élettartama is megnő. Ebben az évben tizenegy újbudai közterület egyes részein zajlottak vagy zajlanak ilyen munkálatok.
Madárhegy és Hosszúrét városrészekben az önkormányzat egymilliárd forintos állami támogatás és jelentős saját forrás bevonásával nagyszabású fejlesztésbe kezdett. A közúti úthálózat számottevő hányadát szilárd burkolattal látják el, ehhez kapcsolódóan kiépítik a közvilágítást, valamint megoldják a csapadékvíz elvezetését is. A beruházás során több mint négy kilométernyi útpályán javulnak jelentős mértékben a közlekedés feltételei.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.