Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Megújul a MOL Bubi

Újbuda   |   2020, május 29 - 12:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

2021-re teljesen megújul a MOL Bubi közbringarendszer. Új mobilapplikáció, könnyebben tekerhető kerékpárok, többszintű árazás és rugalmasabb használat is szerepel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) terveiben.

A BKK és a Főváros hosszú távú célként és a költséghatékonyság érdekében új alapokra helyezi a Bubi üzemeltetését 2021-től, amelyben a MOL továbbra is aktív partner maradna. A közbringarendszer a következő hónapokban átfogó technológiai megújításon megy keresztül. A tervek szerint 2021-től új applikáció támogatná a bérlést, a műszaki fejlesztések során az eddigi szivacstömlős helyett fújt gumi és okoslakat kerülne a kerékpárokra. A szolgáltatás díjrendszere is megújulna annak érdekben, hogy a közösségi közlekedési bérlettel rendelkezők különleges kedvezménnyel vehessék igénybe a szolgáltatást. A városvezetés és a BKK szándéka, hogy a kerékpáros közlekedés népszerűbbé váljon és a közösségi közlekedés része legyen.

A MOL Bubi 2014-ben indult Budapesten, a 2071 almazöld kerékpár a város 157 gyűjtőpontján megtalálható. A szolgáltatást a koronavírus-járvány miatt március 15-től átmenetileg jelképes áron, havi 100 forintért lehet használni. Bár a járványveszély miatt drasztikusan visszaesett a forgalom Budapesten, nőtt a Bubit használók száma, ami a BKK szerint azt bizonyítja, hogy van igény a városi kerékpározásra.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.