Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. hétfő, Hella

Megújul a MOL Bubi

Újbuda   |   2020, május 29 - 12:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

2021-re teljesen megújul a MOL Bubi közbringarendszer. Új mobilapplikáció, könnyebben tekerhető kerékpárok, többszintű árazás és rugalmasabb használat is szerepel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) terveiben.

A BKK és a Főváros hosszú távú célként és a költséghatékonyság érdekében új alapokra helyezi a Bubi üzemeltetését 2021-től, amelyben a MOL továbbra is aktív partner maradna. A közbringarendszer a következő hónapokban átfogó technológiai megújításon megy keresztül. A tervek szerint 2021-től új applikáció támogatná a bérlést, a műszaki fejlesztések során az eddigi szivacstömlős helyett fújt gumi és okoslakat kerülne a kerékpárokra. A szolgáltatás díjrendszere is megújulna annak érdekben, hogy a közösségi közlekedési bérlettel rendelkezők különleges kedvezménnyel vehessék igénybe a szolgáltatást. A városvezetés és a BKK szándéka, hogy a kerékpáros közlekedés népszerűbbé váljon és a közösségi közlekedés része legyen.

A MOL Bubi 2014-ben indult Budapesten, a 2071 almazöld kerékpár a város 157 gyűjtőpontján megtalálható. A szolgáltatást a koronavírus-járvány miatt március 15-től átmenetileg jelképes áron, havi 100 forintért lehet használni. Bár a járványveszély miatt drasztikusan visszaesett a forgalom Budapesten, nőtt a Bubit használók száma, ami a BKK szerint azt bizonyítja, hogy van igény a városi kerékpározásra.