Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Megtisztul és kivirul a város

Újbuda   |   2014, március 10 - 22:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egyértelműen a tavaszra készülnek a Budapesti Városüzemeltetési Központ cégei. Kitakarítják a fővárost, pontosabban megtisztítják a hidakat, a lakótelepeket, az aluljárókat, kimossák a kukákat és több százezer virágot ültetnek a szabadba. Kezdődik a strandok felújítása is, a távfűtő művek és a kéményseprő-ipari vállalat pedig már most készül a következő fűtési idényre.

A téli végével a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. megkezdi a tavaszi közterületi munkákat. Eltávolítják Budapest közútjairól a téli időjárás szennyeződéseit, lemossák a Duna hidakat, a Váralagút csempeburkolatát, továbbá kitakarítják a lakótelepeket is. Gondoskodnak a gyalogos aluljárók nagytakarításáról, az oldalfalak vegyszeres lemosásáról. Fertőtlenítő mosással megtisztítják az utcai szemeteseket és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek tartályait.

Megszaporodik a parkfenntartók munkája is: a FŐKERT Nonprofit Zrt. a faültetések és fasorgondozások mellett, több mint 170 ezer tő árvácskával és 15 ezer hagymás növénnyel élénkíti az utcaképet városszerte.

A strandok felkészítésére idén 40 millió forintot fordít a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Ilyenkor el kell végezni a strandok teljes műszaki és higiéniai ellenőrzését, az esetleges hibák javítását.

Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. is felújítja és karbantartja a temetőkön belüli úthálózatokat. Amennyiben az idő megengedi, de legkésőbb a hónap közepén, megnyitja a temetőkben a csapokat is.

A fűtési időszak végével a FŐTÁV is elkezdi szokásos karbantartásait, szolgáltatásjavító beruházásait. A nyáron összesen 3,5 km hosszúságú távvezetéket újít fel majd a távhőszolgáltató.

Ezen munkálatokkal párhuzamosan kezdődnek a budapesti útfelújítások is. Megújul a Jászberényi út és a Grassalkovich út egy-egy szakasza, az Ócsai úton a MÁV-vágányok feletti és a Gyáli-patakon átívelő közúti és gyalogoshíd, valamint tíz kerületben - köztük a XI. kerületben is - újrafestik a kereszt- és a hosszirányú kopott útburkolati jeleket.

Újbuda (2014. 03. 10.)

Megtisztul és kivirul a város