Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Megszűnt a Sasadi úti gyalogos-felüljáró

Újbuda   |   2015, november 16 - 10:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hétvégén végleg elbontották a Budaörsi út felett átvezető Sasadi úti felüljárót, helyette a Beregszász útnál létesített gyalogos-aluljárón lehet közlekedni. A bontásra az őrmezei közlekedési csomópont kialakítása miatt volt szükség, az építkezéshez kapcsolódóan ideiglenesen áthelyezték a Budaörsi úton közlekedő buszok megállóit is.

Szombat éjszaka a teljes útpálya lezárása mellett, daruval bontották el a Sasadi úti gyalogos-felüljárót, amely ezzel véglegesen megszűnt a Budaörsi út felett. Helyette a Beregszász útnál újonnan létesített gyalogos-aluljárón keresztül lehet közlekedni. Az aluljáró és a járdák között a Budaörsi út irányába jelzőlámpás gyalogátkelőhely, az Alsó Beregszász útnál pedig jelzőtáblás átkelő segíti az átjutást.

A gyalogosforgalom este hat órától már csak az új aluljárón keresztül haladhatott, a hidat éjjel tizenegy és hajnali öt óra között emelték le, illetve bontották le a lépcsőkarokat és lépcsőtornyokat.

foto:MTI

A Budaörsi út és a Balatoni út csomópontjának átépítése miatt a Sasadi útnál áthelyezték az arra közlekedő buszok városközpont irányú megállóit november 15-től. A 139-es, a 140-es, a 140A, a 142-es, a 150-es, a 239-es, a 240-es, a 252-es, a 253-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es buszok centrum irányú megállóhelye előrébb került. Az 53-as a városközpont felé nem tér be Kelenföld vasútállomáshoz, a következő megállója a Dayka Gábor utca. A 8-as, a 40-es, a 40B, a 87-es, a 88-as, a 88B, a 172-es, a 172B, a 173-es és a 272-es busz a végállomás elhagyása után a Péterhegyi út-Neszmélyi út-M1-M7-es alatti aluljárón keresztül éri el a Budaörsi utat. A 8-as, a 40-es, a 40B, a 40E, a 87-es, a 88-as, a 88B, a 172-es, a 172B, a 173-as, a 187-es, a 188E és a 272-es autóbusz Sasadi út megállóhelyét a Kelenföld vasútállomás felé az Alsó-Beregszász útra helyeték át. A járatok árpilis 15-ig eszerint közlekednek.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.