Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Megszépült a Közösségi Ház kertje Albertfalván

Újbuda   |   2016, november 9 - 12:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mostantól a közösség kikapcsolódását, feltöltődését szolgálja az eddig zárt hátsókert, megújult a napóra alatti előkert is az Albertfalvi Közösségi Házban.

Farkas Krisztina önkormányzat képviselő kezdeményezésére indultak el a munkálatok, aki a tervezésre és kivitelezésre a Botanikart kertészet csapatát vezető Tokaji Györgyöt kérte fel – ők készítették az önkormányzat Bocskai úti homlokzatát díszítő zöld falat is. A képviselő célja a tisztviselő telepi épület környezetének szépítése mellett az volt, hogy a Közösségi Ház újabb terei nyílhassanak meg a környékbeliek előtt. Ezért nem csak növények, de csobogó, és pihenésre, kikapcsolódásra szolgáló fedett pad is épült. Ez utóbbi akár kisebb csoportoknak összejöveteleire, kártyapartijaira is alkalmas.

A megújított kert már most kellemes környezetet biztosít az Albertfalvi Közösségi Ház hátsó udvarára látogatóknak, de tavasztól további fejlesztések várhatóak (asztalok, padok, napvitorlák teszik majd melegben is komfortossá a környezetet). Hoffmann Tamás polgármester elmondta, minden lehetőséget megragad az önkormányzat, hogy szépítse, kellemesebbé tegye az újbudaiak környezetét.

B. Gy.