Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Megnyílt a Kaptár, Őrmező új ifjúsági klubja

Újbuda   |   2019, október 10 - 10:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Izgalmas foglalkozásokkal és közösségi élményekkel várja a fiatalokat a Kaptár Ifjúsági Klub október 3-ától.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere nyitotta meg Őrmező fiataloknak szóló új közösségi központját, a Kaptárt. A hely Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő kezdeményezésére, közösségi összefogással valósult meg. – Őrmező kerületünk egyik legnépszerűbb városrésze, ahol több ezer 18 év alatti fiatal él. Ezt az ifjúsági központot értük, nekik és velük együtt nyitjuk meg. A helyet létrehozó kreatív csapattal olyan közösségi teret álmodtunk meg, amely nemcsak alakítani akarja a fiatalokat, de velük együtt akar maga is változni, alakulni – hangsúlyozta Hoffmann Tamás.
A Költők parkjától nem messze, a Neszmélyi út 36. alatt található a tágas terasszal és többfunkciós, modern terekkel berendezett központ, amely sokféle szabadidős tevékenységnek, csoportos foglalkozásnak ad helyet kisiskolás kortól egészen a középiskola végéig.
A szervezők igyekeztek egy olyan befogadó közeget megteremteni, amelynek funkcióit a szakemberekkel együtt a diákok kisebb-nagyobb csoportjai tölthetik majd meg egyedi ötletekkel, kreatív összmunkával, a résztvevők igényeihez szabva. A Kaptár munkatársai hisznek benne, hogy együtt, a felelősséget megosztva tudnak olyan találkozási pontot kialakítani, amelyet a közösség valóban a magáénak érez. A változatos programkínálat elemei különböző művészeti ágak eszközeit használják, így mindenki megtalálhatja a hozzá illő önkifejezési formát, amelyben megélheti tehetségét. Az is cél, hogy a központ olyan térré váljon, ahová bármikor be lehet jönni, csak úgy: lazulni, csocsózni vagy pingpongozni.
Az ifjúsági klubban kiemelt figyelmet fordítanak azokra a médiumokra, amelyek közel állnak a digitális generáció hétköznapi tapasztalatához, lesznek például mobiltelefonokra komponált fotós workshopok, filmklubok. A Gamer Power Esport Egyesület népszerű számítógépes játékok köré szerveződő foglalkozásai élményszerűen fejlesztik az együttműködés és a problémamegoldás képességeit.
A Színezd ki a világot! – képzőművészeti foglalkozássorozat az általános iskolásokat várja. Várnai Zsuzsa művészetpedagógus, művészetterapeuta vezetésével rajzkészségüket fejleszthetik a fiatalok. A harmadik-negyedik osztályosoknak szóló Meseboltban a vizuális alapismeretek elsajátítása mellett kortárs gyermekirodalmi művek képzőművészeti feldolgozására nyílik mód, a felső tagozatosok pedig a Vizuális Műhelyben ismerkedhetnek számos izgalmas technikával.
Az Osztály vigyázz – mobilokat elő – fotó! című workshopon Bakonyi Zsuzsanna fotóművész 14 éves kortól tanítja a profi fotózást. Novembertől a Gyerekfilm Akadémia szervezésében egyedi kisfilmek készítése is lehetővé válik, emellett közösségépítő gasztronómiai programokkal, bográcsozással, pizzasütéssel is várják az érdeklődőket.


(Újbuda)