Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Megnyílnak a kertészettudomány laborjai a Villányi úton

Újbuda   |   2017, december 8 - 11:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyílt Nap – Nyílt Tanszék - Nyílt Labor program a Kertészettudományi Karon december 12-én.

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának vezetése, oktatói és hallgatói várják az egyetemi jelentkezés előtt állókat, családjukat, barátaikat a kar Nyílt Napjaira. A rendezvények keretében megismerkedhetnek képzési struktúrával, az induló szakokkal, az oktatásban megnyilvánuló alapelvekkel, célokkal és a karra felvett diákok előtt álló lehetőségekkel. A kart, a felvételi eljárás sajátosságait és a hallgatói életet bemutató előadások mellett lehetőség lesz személyesen is kérdezni vagy beszélgetni.

Annak érdekében, hogy közelebbről is megismerhessék az érdeklődők az oktatókat, bepillantást nyerjenek a tanszékek életébe, Nyílt Tanszék – Nyílt Labor program keretében lehetőség lesz ellátogatni egyes tanszékekre is, megtekinteni az ott folyó munkát, kutatásokat.

A Nyílt Napok időpontjai és helyszínei:

  • 2017. december 12. (kedd): 10 óra (Díszterem)
    Látogatható tanszékeink: Borászati Tanszék, Talajtan és Vízgazdálkodás Tanszék, Szőlészeti Tanszék, Kertészeti Gazdaságtan Tanszék, Műszaki Tanszék, Növénykórtani Tanszék, Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék
  • 2018. január 23. (kedd): 10 óra (Díszterem)
    Látogatható tanszékeink: Borászati Tanszék, Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék, Talajtan és Vízgazdálkodás Tanszék, Szőlészeti Tanszék, Növényélettan és Növényi Biokémia Tanszék, Rovartani Tanszék, Műszaki Tanszék, Növénykórtani Tanszék, Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék, Növénytani Tanszék
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.