Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása

Újbuda   |   2019, augusztus 1 - 12:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csütörtökön megkezdődött a 2019/2020-as tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba.

Megindultak a tankönyvszállítmányok a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllői raktárából az iskolákba, a diákok még a tanévkezdés előtt hozzájuthatnak tankönyveikhez.

- Félmillióval több tankönyvet rendeltek az iskolák a szeptemberi tanévkezdésre, az erre fordított költségek 700 millió forinttal csökkentek tavalyhoz képest - mondta még július közepén az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón. Rétvári Bence akkor közölte: míg tavaly csaknem 12 millió tankönyvet rendeltek az iskolák tanévkezdésre, addig most 12 millió 503 ezer rendelés érkezett. A leadott rendelések értéke 700 millió forinttal kisebb, mint az előző évben. A megrendelt tankönyvekből az állami kiadásúak száma 2,5 millióval magasabb, mint 2018-ban - jegyezte meg.
Bódis József oktatási államtitkár arról beszélt, hogy a tankönyvellátás ingyenessé tétele a folyamat teljessé válásával évente több mint 14 milliárd forinttal csökkenti a családok terheit. 2020-as tanévtől a köznevelés területén valamennyi oktatási formában minden hivatalos tankönyv ingyenessé válik - hívta fel a figyelmet.
Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke közölte: a szeptemberi tanévkezdésre minden iskola rendben megkapja a megrendelt tankönyveket. Rámutatott: egyedülálló módon "sajátos kipróbálási folyamaton" mentek keresztül az új tankönyvek, amelybe pedagógusok százait vonták be. A mostani tankönyvek ennek a komoly minőségfejlesztési folyamatnak az eredményei - jelezte.

Újbuda/MTI