Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 12. péntek, Izabella, Dalma

Megkezdődött a tanév Újbudán is

Újbuda   |   2017, szeptember 1 - 15:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

1055 elsős kezdte meg a tanévet szeptember elsején Újbudán, így az alapfokú oktatásban részesülő diákok száma meghaladja a 8300-at a kerületben. A központi tanévnyitó ünnepség a Teleki Blanka Általános Iskolában volt.

Van egy nagyon szép tradíció a Bikszádi úti iskolában: a tanévnyitón a nyolcadikos tanulók kísérik be az iskola kapuján az elsősöket, hogy érezzék, megérkeztek a tudás birodalmába. A Telekinek rengeteg hagyománya van, ami nem is csoda, hiszen 50 évvel ezelőtt kezdődött el az oktatás az intézményben. Az újbudai központi tanévnyitó ünnepség épp ezért jubileumi esemény is volt, ahol az elmúlt fél évszázad történéseit elevenítették fel a diákok és tanárok. A műsoron a kerület vezetői is részt vettek, Simicskó István országgyűlési képviselő, valamint Hoffmann Tamás polgármester a kerületben folyó szakmai munkáról és fejlesztésekről is beszélt.

"A gyermekeink jelentik a jövőnket, ők a legféltettebb kincseink, így természetes, hogy az állam, a kormány, az önkormányzat és mindenki, aki a közösséget szolgálja, igyekszik segíteni, hogy az oktató-nevelői munka minél színvonalasabbá váljon" – fogalmazott Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője. Elmondása szerint ma már több mint egymillió gyermek kap ingyenes tankönyvet országszerte, emellett a közétkeztetésre is nagy hangsúlyt fektet a kormány. A politikus kiemelte: 2010-hez képest megháromszorozódott az erre szánt összeg, így a költségvetésből éves szinten 79 milliárd forintot fordítanak közétkeztetésre. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a kerület a saját eszközeivel is igyekszik hozzájárulni az oktatási színvonal erősödéséhez, részt vesz a felújításokban és fejlesztésekben, sportpályákkal, tornatermekkel, korszerű tantermekkel igyekszik jobb munkakörnyezetet biztosítani a pedagógusoknak és a diákoknak.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere hangsúlyozta, az önkormányzatok legfontosabb feladata, hogy az oktatás színvonalának erősítése érdekében lehetőség szerint minél jobban támogassák a szakmai munkát. A kerületben külön munkacsoportot hoztak létre, amelynek a feladata, hogy az önkormányzathoz kapcsolódó intézményrendszert működtesse és folyamatosan fejlessze. Ennek köszönhetően nemcsak az iskolai, hanem az óvodai és bölcsődei férőhelyek számát is bővítették az elmúlt években. A munkacsoport feladata az is, hogy magas fokú szakmai hátteret nyújtsanak az intézményeknek, és figyeljék a demográfiai változásokat, hogy az önkormányzat a felmerülő igények szerint tudja bővíteni és átstrukturálni az intézményrendszert.

Címkék: