Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Megkezdődött a Kelenföldi Közösségi Kert építése

Újbuda   |   2014, április 18 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Újabb közösségi kert nyílik a kerületben. Őrmező után ezúttal Kelenföldön kapnak lehetőséget a városi hobbikertészek, és hamarosan 50 ágyásban kezdődhet meg a termesztés. A tereprendezés már zajlik, és a parcellák bérlésére is lehet jelentkezni.

Április 17-én a Fehérvári út 135-147. közötti területen megkezdődött a Kelenföldi Közösségi Kert építése. Újbuda második közösségi kertjében a tereprendezést a kerítés felállítása, majd az ágyások és járófelületek kialakítása követi, végül a növények telepítése és a füvesítés következik.

A kertben közel 50 ágyásra jelentkezhetnek azok, akik a városi kertészkedést szeretnék kipróbálni. A 4,6 négyzetméteres parcellákba igény szerint virágokat, zöldségeket és fűszernövények lehet majd ültetni.

Az önkormányzat tavaly tavasszal Őrmezőn hozta létre a kerület első közösségi kertjét, a faládás parcellák gondozási jogát pedig pályázaton nyerhették el a lakótelepi családok. A kezdeményezés sikeres. A Kelenföldi Közösségi kert létrejöttét Nagyné Antal Anikó kezdeményezte.

Újbuda