Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. hétfő, Helga

Megérkeztek a Formabontók

Újbuda   |   2018, április 24 - 09:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Formabontók, művészet a hétköznapokban címmel indult a legfrissebb képző- és iparművészeti jelenségeket és trendeket bemutató beszélgetés-sorozat​ a B32 Galéria és Kultúrtérben. A havonta egy alkalommal jelentkező estek moderátora Oltai Kata művészettörténész, a program első vendégi Vágó Réka és Tomcsányi Dóra designerek voltak április 20-án.

Az Újgeneráció Újbudán rendezvényhez kapcsolódóan mutatkozott be az új beszélgetés-sorozat, a Formabontók a B32 Galéria és Kultúrtérben. Az első eseményén a divatdizájn került fókuszba; Oltai Kata művészettörténész első beszélgetőtársa két divattervező, designer volt. Vágó Réka alkalmi cipőivel hívta fel magára a figyelmet, Tomcsányi Dóra egyedi tervezésű ruhakollekciójával vált népszerűvé. A moderátor bemutatta a két művész karriertörténetét, szó volt inspirációjukról, valamint az, hogy a vizualitás más területei, például az építészet, a tipográfia vagy a kultúrtörténet hogyan befolyásolja egy-egy kollekció elkészítését.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.