Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. kedd, Arnold, Levente

Megelőzés és biztonságvédelem a vagyonvédelmi programban

Újbuda   |   2016, szeptember 21 - 15:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Folytatódik a rendőrség „Házhoz megyünk” című megelőző-vagyonvédelmi programja. A kampány egy éve indult, a hatóság idén a Savoya Parkba is információs pontot telepített.

A Budapesti Rendőrkapitányság munkatársai három kerületben (Újpest, Újbuda, Zugló) lesznek jelen a „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi program keretében. Közterületen, illetve időjárástól függően a lakosság által gyakran látogatott helyeken információs pontokat állítanak és megválaszolják az érdeklődők kérdéseit. - Az ilyen információs pontok havonta, egy héten keresztül, lehetőség szerint azonos helyen lesznek – mondta Liskány Csaba, a XI. kerület rendőrkapitánya. A kitelepülés helyszíneiről a területi szerv előzetesen egyeztet az érintettekkel, azaz az önkormányzatok, érintett intézményekkel, polgárőrséggel, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt-vel továbbá a Magánnyomozói Szakmai Kamarával.
Az információs pontokon az érdeklődők felvilágosítást kaphatnak arról, miként lehet megvédeni vagyontárgyainkat, ingatlanjainkat, igény esetén az ingatlanok helyszíni biztonságvédelmi auditálása is megtörténhet. A kerékpárlopások ellen indult regisztrációs rendszerbe, a Bike-Safe-be minden harmadik hét szombatján lehet jelentkezni, Újbudán erre a Móricz körtéren van lehetőség. Az őszi vagyonvédelmi kvízre novemberig lehet benevezni. A rendezvénysorozatot záró decemberi kvízen a csapatok (1 nagyszülő, 1 szülő és 1 általános iskolás, felső tagozatos gyerek) településenként vagy városrészenként, vehetnek részt.

T. K.