Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Még tart, de hamarosan véget ér a hőség

Újbuda   |   2014, június 11 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hamarosan mérséklődik a kánikula, hétvégére 25 fok körüli hőmérséklet vártható. Ennek ellenére szerdán a hőség miatt vízosztást rendelt el a kerület polgármestere. A Móricz Zsigmond körtéren és az Allee Bevásárlóközpontnál összesen 2600 palack vizet osztottak ki a Újbuda Prizma emberei.

Lassan végéhez közeledik a napok óta tartó hőhullám, csütörtök késő délután északnyugat felől ugyanis hidegfront éri el a térséget. Az Időkép előrejelzése szerint 7-8 fokkal hűvösebb levegő áramlik az országba és a hétvégén már sehol sem kell hőségtől tartani. A következő napokban 25-28 fok körüli értékek lesznek jellemzőek.

A napok óta tartó hőségben a város több pontján – így Újbudán is - vízosztás van. Az XI. kerületi önkormányzat megbízásából mintegy 2600 palack vizet osztottak szét szerdán napközben a kerületiek között: az Újbuda Prizma Kft. munkatársaitól a Móricz Zsigmond körtéren és az Allee Bevásárlóközpontnál lehetett átvenni a fél literes palackokat.

A meleg miatt BVK Holding Zrt. tagvállalatai is igyekeznek enyhíteni a budapestiek hőségérzetén. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. locsolóautói nappal a lakótelepeket, a sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka pedig a budapesti főútvonal-hálózatot. A locsolás 6-8 fokkal hűti le az ilyenkor 50-60 Celsius-fokra felhevülő burkolatot.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű. A társaság munkatársait meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot, biztosítsanak lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére. A meleg ellenére azonban továbbra is tilos fürdeni a fővárosi szökőkutakban.

Újbuda

Még tart, de hamarosan véget ér a hőség