Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 27. hétfő, Hajnalka

Mától korlátozott a Műegyetem rakpart forgalma

Újbuda   |   2017, augusztus 14 - 16:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Augusztus 14-től, a tervezettnél négy nappal később léptek életbe azok a közúti forgalomkorlátozások, amelyek a Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és a Petőfi hídi le- és felhajtók közötti szakaszának, valamint a fel- és lehajtók komplex felújítása miatt szükségesek. A munkálatok előreláthatólag december 10-ig tartanak.

Már dolgozik az aszfaltmaró gép dolgozik a Petőfi híd forgalom elől elzárt lejárójában. A jövőben a forgalmi igényeknek megfelelően déli irányba két, északi irányba egy sávon haladhatnak az autósok; az észak felé vezető oldalon kétirányú kerékpárutat jelölnek ki a járda mellett.
Szintén a rakpart Dunához közelebb eső oldalán új parkolóhelyeket építenek ki, mert a jövőben a Műegyetem R épülete (a Petőfi híd felől az első épület) előtt nem lehet várakozni. A járda a kerékpárút mellett vezet majd. Felújítják a közvilágítási hálózatot és a csatornarendszert is, átépítik a jelzőlámpás hálózatot és forgalomfigyelő kamerákat helyeznek el. A teljes pályaszerkezet-cserén kívül a Petőfi híd le- és felhajtóútjainak mindkét oldalán egyirányú kerékpárút és járda épül.A kivitelezési munkálatok időtartama várhatóan december 10-ig tart.

A XI. kerületi Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti elhasználódott útszakaszt, valamint a híd budai oldali le- és felhajtóinak megújítását az útburkolat rossz állapota, az északi oldali lehajtó rakparti csomópontjának forgalombiztonsági kockázata, valamint a biciklis közlekedés jelenlegi feltételei indokolják.