Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Mától átmenetileg Kelenföldig közlekednek a vonatok

Újbuda   |   2018, október 4 - 14:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megkezdődött a Déli pályaudvar két hétig tartó karbantartása. A vasútállomás október 17-én éjfélig lesz zárva, szerepét ideiglenesen a Kelenföldi pályaudvar veszi át.

Mától október 17-én éjfélig, karbantartási munkálatok miatt, ideiglenesen bezárt a Déli pályaudvar. A két hét alatt a vágányokon, váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, valamint a peronokon végeznek karbantartás. A munkálatok idején szünetel a forgalom a pályaudvaron, az érintett vonatok jelentős része a Kelenföldi vasútállomáson fordul. A munkálatok miatt leginkább érintett Budapest-Déli–Tatabánya–Győr, Budapest-Déli–Székesfehérvár, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs–Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul.

A vasútállomás megközelítését a belváros és Újbuda felől a 4-es metróval, Közép- és Észak-Buda térségéből pedig a budai fonódó villamosokkal javasolt. A BKK járatain a vasúti menetjegyek és bérletek nem érvényesek, de ezek árát a Kelenföld és Déli pályaudvar közötti szakaszra rész- és időarányosan visszatéríti MÁV. A bérletesek a fel nem használt szakaszra vonatkozó visszatérítési igénnyel a MÁV-START ügyfélszolgálatához fordulhatnak.

A módosított menetrend megtalálható a vasúttársaság honlapján, a vágányzári hírek menüpontban (https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar), valamint a MÁV-csoport weboldal (www.mavcsoport.hu) és a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszakon belül tervezett utazásokra.

A Déli pályaudvaron szünetel a jegyértékesítés október 18-án 6 óráig a belföldi- és nemzetközi személypénztárban, illetve a személyes ügyfélszolgálat is zárva tart. A munkálatok idején a déliben lévő menetjegy automatákat nem lehet megközelíteni. Kelenföldön megerősített pénztári szolgálat és két jegykiadó mobilbusz várja az utazókat.