Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. hétfő, Helga

Maradnak a sporttámogatások

Újbuda   |   2014, augusztus 1 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A nemrég bejelentett 110 milliárd forintos költségvetési zárolás nem érinti majd a kiemelt sportágak támogatását – értesült több forrásból a Népszabadság.

Maradnak a sporttámogatások
Simicskó István sportért felelős államtitkár azzal a kiegészítéssel erősítette meg a lapnak az információt, hogy a stadionfejlesztési program időbeni kiterjedése lehetővé teszi a források átcsoportosítását.

A lap korábbi értesülése szerint mintegy 2,7 milliárd forinttal vágták volna meg a 16 kiemelt sportágra előirányzott összeget. A kerékpárosoknak szánt összeg 78 százalékkal, a kajak-kenusoké 69 százalékkal csökkent volna. E két sportág szövetségének vezetői, Katona Kálmán és Baráth Etele most azt közölték a Népszabadsággal: informálisan úgy tájékoztatták őket, hogy mégsem vonják el a sportágakra szánt pénzt.

nol.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.