Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. kedd, Paszkál

#MARADJOTTHON Nyitrai Lászlóval

Újbuda   |   2020, május 4 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

#MARADJOTTHON sorozatunkban kerületi művészek, alkotók beszélnek arról, hogyan élnek a karantén idején, mit csinálnak szabadidejükben, hogyan értékelik az új helyzetet. Nyitrai László zeneszerző, a Karinthy Színház művésze osztotta meg gondolatait.

Engem mindig a lehetőség hiánya tölt el szorongással, azt akarom, amit épp nem lehet.

Sokat dolgozom az otthonomtól távol és szerettem volna tavasszal itthon lenni. Nem pont így terveztem, de így adódott. Persze amikor javasolták, hogy mindenki maradjon otthon, azonnal börtönnek éreztem, de végig gondoltam. Ez a helyzet rámutatott arra, ahogy mennyire törékeny a biztonságunk. Ezért örülni kell annak, hogy van hova visszavonulnunk, ha meg már otthon vagyunk, örüljünk neki.

Próbálok olyan dolgokat csinálni, amikre egyébként kevesebb időm jut, nyelvet tanulok, páfrányokat nevelek, van idő olvasni, aludni, meditálni és lehetne tornázni is.

Kis lakóközösség vagyunk, tisztes távolságból ki tudjuk beszélni a gondolatainkat is. Úgy döntöttem tehát, otthon maradok. Kérem, Önök is tegyenek így.

Fotó: facebook

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bartók-negyed lakossági fórum  

2022május1717:30
Tájékoztató és beszélgetés az önkormányzat fejlesztési terveiről 2030-ig.
Várjuk a véleményüket, részvételüket!

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.