Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. kedd, Arnold, Levente

#MARADJOTTHON Hajnóczy Somával

Újbuda   |   2020, április 30 - 09:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

#MARADJOTTHON sorozatunkban kerületi művészek, alkotók beszélnek arról, hogyan élnek a karantén idején, mit csinálnak szabadidejükben, hogyan értékelik az új helyzetet. Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok is megosztotta gondolatait.

Lényegében én is csak akkor mozdulok ki, ha muszáj. Van két kilencven éves nagymamám, akiket nagyon szeretek, és akikre nagyon kell vigyázni, ezért ha kimozdulok, az főleg azért van, hogy őket segítsem.

A bezártság megadta a lehetőséget, hogy új műsorokon, produkciókon, videókon gondolkodjak. Ez egy művészileg gyümölcsöző, alkotó időszak lett nekem. Tulajdonképpen elég frusztráló ez a bezártság, de igyekszem a jó oldaláról megfogni. Meglepően sokat mosom a kezem, több időm van olvasni és jókat főzök, amire korábban nem volt időm.

Tudom, hogy ez a helyzet borzasztó. Nekem is lemondták fél évre az össze műsoromat, gyakorlatilag nincs munkám, de lényeges, hogy ne keseredjünk el. Most a lelassulás időszaka van, becsüljük ezt meg. Ha a családunkkal lehetünk, legyük azért hálásak, ha végre pihenhetünk egy kicsit, akkor pedig azért. A legtöbben nem így képzelték el ezt az évüket. Én sem. De a helyzet most adott, így szerintem a legfontosabb, hogy lássuk a pozitív oldalait. Idővel vége lesz. És újra együtt fogunk iszogatni a barátokkal.