Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. kedd, Paszkál

#MARADJOTTHON Földes Eszterrel

Újbuda   |   2020, május 5 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

#MARADJOTTHON sorozatunkban kerületi művészek, alkotók beszélnek arról, hogyan élnek a karantén idején, mit csinálnak szabadidejükben, hogyan értékelik az új helyzetet. Földes Eszter színművész is megosztotta gondolatait.

Egy ilyen kiélezett szituációban az embernek kötelessége állampolgárként, de főleg embertársait tisztelő, felelősségteljes magánemberként megtenni mindent, amit csak tud. Most muszáj fegyelmezettnek lenni. Ha mindenképp el kell hagynunk a lakást, maszkban, gumikesztyűben tegyük, tartsuk be a másfél-két méter távolságot, használjunk kézfertőtlenítőt, és fertőtlenítő kendővel töröljünk át minden megvásárolt dolgot. Érdemes körülnézni a magyar kistermelők között, sokan vállalnak házhoz szállítást, ráadásul minőségi étel kerül az asztalra.
Itthon rendet rakunk ott is, ahol eddig nem sikerült, sokat kertészkedünk, növényt, zöldséget ültetünk. A kisfiam mindig csinál programot, ha nem lenne, akkor is. Játszunk. És minden online közösségi kezdeményezésből igyekszem kivenni a részem, ahol szükség lehet rám.

Mindenkinek azt ajánlom, próbálja meg jól használni a kapott időt, fegyelemmel átvészelni ezt a periódust, és kiélvezni a jót, amit ad. Az emberi kapcsolatok ápolása, az összekapaszkodás és a szeretet sokat tud segíteni.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bartók-negyed lakossági fórum  

2022május1717:30
Tájékoztató és beszélgetés az önkormányzat fejlesztési terveiről 2030-ig.
Várjuk a véleményüket, részvételüket!

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.