Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. szombat, Jolán, Vid

#MARADJOTTHON Földes Eszterrel

Újbuda   |   2020, május 5 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

#MARADJOTTHON sorozatunkban kerületi művészek, alkotók beszélnek arról, hogyan élnek a karantén idején, mit csinálnak szabadidejükben, hogyan értékelik az új helyzetet. Földes Eszter színművész is megosztotta gondolatait.

Egy ilyen kiélezett szituációban az embernek kötelessége állampolgárként, de főleg embertársait tisztelő, felelősségteljes magánemberként megtenni mindent, amit csak tud. Most muszáj fegyelmezettnek lenni. Ha mindenképp el kell hagynunk a lakást, maszkban, gumikesztyűben tegyük, tartsuk be a másfél-két méter távolságot, használjunk kézfertőtlenítőt, és fertőtlenítő kendővel töröljünk át minden megvásárolt dolgot. Érdemes körülnézni a magyar kistermelők között, sokan vállalnak házhoz szállítást, ráadásul minőségi étel kerül az asztalra.
Itthon rendet rakunk ott is, ahol eddig nem sikerült, sokat kertészkedünk, növényt, zöldséget ültetünk. A kisfiam mindig csinál programot, ha nem lenne, akkor is. Játszunk. És minden online közösségi kezdeményezésből igyekszem kivenni a részem, ahol szükség lehet rám.

Mindenkinek azt ajánlom, próbálja meg jól használni a kapott időt, fegyelemmel átvészelni ezt a periódust, és kiélvezni a jót, amit ad. Az emberi kapcsolatok ápolása, az összekapaszkodás és a szeretet sokat tud segíteni.