Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. kedd, Paszkál

#MARADJOTTHON Dobó Katával

Újbuda   |   2020, április 22 - 13:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

#MARADJOTTHON sorozatunkban kerületi művészek, alkotók beszélnek arról, hogyan élnek a karantén idején, mit csinálnak szabadidejükben, hogyan értékelik az új helyzetet. Ezúttal Dobó Kata osztotta meg gondolatait.

Nagyon csodálkoznék – bár az embert mindig érik meglepetések –, ha ennyi idő elteltével még lenne valaki, aki nem értené a „maradj otthon!” koncepcióját. Ha otthon maradsz – nyilván az esetben, ha nem kell dolgoznod –, és tényleg csak a legszükségesebb dolgok miatt mozdulsz ki, akkor nagyon kevés esélye van, hogy megfertőződsz. Ezzel jót teszel magaddal, a környezeteddel, az egészségüggyel, és az egész országgal is, mert így hamarabb visszatérhetünk a kerékvágásba. Fontos a tájékozódás, ám az is, hogy ne pánikoljunk. Tudom, nehéz, most valamiért ezt kaptuk, de túl leszünk rajta, csak maradj otthon!

Ami engem illet, nem feltétlenül szerettem volna, de rengeteget takarítok. Tisztaságmániás vagyok, és most mindent látok, az összes porszemet, ami valahová lerakódott, szóval napi szinten megy a portörlés, porszívózás. De miután az eredményt szeretem, nem esik nehezemre. Amit viszont nagyon megkedveltem, az a főzés. Erre nemigen volt időm korábban, de most nincs olyan nap, hogy ne készítenék valamit, és Szofinak is nagyon ízlik a főztöm. Szerintem ez maradós szokás lesz, ha visszaállnak majd a dolgosabb napok.

Rengeteg filmet, sorozatot nézek. Napi szinten jógázom. Teljesen kipihentem magam és bár sok a bizonytalanság a jövővel kapcsolatban, mégis nyugodt vagyok, mert van időm magamra. Nagyon szeretem ezt a befele figyelést, amire olyan kevés alkalma van az embernek a rohanó hétköznapokban.

Mindenkinek más miatt nehéz ez a helyzet. Nem tudok tanácsot adni. Mi ketten vagyunk Szofival, de amikor az apukájánál van, akkor is elmennek a napok. Vigyázzunk egymásra, tiszteljük egymást és legyünk türelmesek.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bartók-negyed lakossági fórum  

2022május1717:30
Tájékoztató és beszélgetés az önkormányzat fejlesztési terveiről 2030-ig.
Várjuk a véleményüket, részvételüket!

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.