Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. péntek, Hella

Már lehet pályázni a Népművészet Ifjú Mestere díjra

Újbuda   |   2017, március 23 - 09:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Népművészeti alkotó- és előadóművészek pályázhatnak május 2-ig a Népművészet Ifjú Mestere díjra.

A 15-35 év közötti érdeklődők hangszeres népzene, népdal, néptánc, népmese, valamint tárgyi alkotóművészeti kategóriákban pályázhatnak - közölte a Hagyományok Háza szerdán az MTI-vel.
A pályázatokat - az önéletrajzot és dolgozatot, tárgyalkotóknál a pályázatra benevezett tárgyakat is - május 2-ig kell eljuttatni a Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelyének címére (1251 Budapest, Pf. 23.) postai úton vagy személyesen a 1011 Budapest, Fő utca 6/b címre. Mellékelni kell továbbá a pályázó adatait tartalmazó pályázati adatlapot és egy személyi adatok nyilvántartásáról szóló nyilatkozatot.
A Népművészet Ifjú Mestere díjjal az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadóművészeti teljesítményt ismerik el, a kitüntetést augusztus 20-án adják át.
A Hagyományok Háza az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából, a Népművészet Ifjú Mestere díj odaítélésének előkészítése érdekében hirdeti meg a pályázatot.
A pályázattal kapcsolatos további információ és pályázati adatlap a www.hagyomanyokhaza.hu oldalon található.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.