Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Május végéig marad a digitális oktatás és az ingyenes parkolás

Újbuda   |   2020, április 30 - 12:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Májusban fennmarad a tantermen kívüli, digitális oktatás, a júniusi helyzetről később döntenek. Országszerte elmaradnak a ballagások, a végzős diákokat online búcsúztatják el.

Egész májusban marad a tantermen kívüli, digitális oktatás – döntött a kormány. A koronavírus-járvány miatt országszerte elmaradnak a hétvégi ballagások a középiskolákban, a legtöbb helyen online búcsúztatják el a diákokat, de van, ahol később megtartják az ünnepséget.

Májusban az egész országban marad az ingyenes parkolás, ez az intézkedés bevált, nem eredményezett komoly forgalomnövekedést, viszont lehetővé teszi, hogy aki megteheti, nem a tömegközlekedést veszi igénybe, ami segíti a fertőzés terjedésének korlátozását.
A rendezvényekre vonatkozó korlátozások érvényben maradnak, augusztus 15-ig az 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani.
Vidéken eltörlik a kijárási korlátozásokat, új, az eddiginél lazább szabályokat állapítanak meg, de azt kérik, hogy a védekezési intézkedéseket ott is mindenki tartsa tiszteletben.