Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 19. szerda, Gyárfás

Magyar győzelem a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

Újbuda   |   2016, március 7 - 12:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapesti Műszaki Egyetem csapata nyerte a Budapesten rendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) labdarúgótornát.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club közös szervezésében megvalósult futsaltornán öt ország 16 együttese vett részt március 3-5. között. A legjobb négybe három magyar és egy erdélyi csapat került, ráadásul a 2010-ben rendezett első KEK óta először határainkon belül maradt a trófea, ugyanis a tizenöt riválisát megelőzve a Budapesti Műszaki Egyetem diadalmaskodott – épp úgy, mint 2010-ben. A második a Debreceni Egyetem, a harmadik a Budapesti Corvinus Egyetem, a negyedik, és ezzel a legjobb külföldi pedig a kolozsvári Góbék lett. A torna legjobb játékosának Weinmann Richárdot (BME), a legjobb kapusnak pedig Bálint Lehelt (Góbék) választották, a gólkirályi címet Kántor Tamás (Debrecen) érdemelte ki kilenc góllal.

Fotó: kek.hu

A KEK-kel egyidőben zajló, az egyetemről kiöregedett egykori KEK-eseknek szóló Alumni-kupán is 16 csapat mérkőzőtt meg, közülük a csíkszeredai Imperial Wet diadalmaskodott. A sorrend: 1. Imperial Wet (Csíkszereda), 2. NSZK (Budapest), 3. Zsukások (Nagyvárad) 4. Dinami Malaria (Nagyvárad).

Idén is eredményes volt a rendezvényhez kapcsolódó karitatív gyűjtés, melynek keretében idén a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum diákjai számára ajánlottak fel magánszemélyek, a fővédnökök és a harminckét pályára lépő csapat tagjai több tucatnyi sporteszközt.

Újbuda