Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 5. hétfő, Fatime

Magyar Fürdőkultúra Napja a Gellértben

Újbuda   |   2018, október 9 - 16:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 100 éves Gellért fürdő lesz a fő helyszíne idén a Magyar Fürdőkultúra Napjának. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. kulturális programokon keresztül mutatja be az épületet, valamint a hazai és európai fürdőkultúra történetét hétvégén.

Minden év októberének második szombatja, idén október 13. a Magyar Fürdőkultúra Napja. A budapesti fürdők közül idén a 100 éves Gellért fürdő várja kulturális programokkal és szinkronúszó bemutatókkal a látogatókat. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. célja a rendezvénnyel a több ezeréves fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése, a hagyományok fenntartása, a fiatal generációk ismereteinek bővítése és az idősebbek figyelemének felhívása a hazai gyógyfürdők és az igénybe vehető gyógykúrák iránt.

Az érdeklődők vezetett sétákon ismerkedhetnek meg a fürdők történetével, építészetével és a fürdőzési szokásokkal. Az egyik séta a fürdő történetére és építészétére, a másik, mint forgatási helyszínt mutatja be a Gellért fürdőt. A látogatások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Délután a Presto Kamaraegyüttes ad elő népszerű filmzene és musicalek részleteket. A fürdő aulájában látható két kiállítás egyike Radisics Milán nemzetközi hírű, többszörös díjnyertes fotóművész a fürdőt bemutató képeit mutatja be, az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetségének tárlatán pedig a szövetség, annak tagjai és az európai fürdőkultúra kerül a fókuszba. Ezen kívül délután szinkronúszás bemutatókat is tartanak.

Regisztráció és további információ: www.gellertfurdo.hu