Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Magántőkéből újult meg a Mályva patika

Újbuda   |   2015, november 25 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Befejeződött a Tétényi úti BENU cégcsoporthoz tartozó Mályva Gyógyszertár felújítása. A harmincöt millió forintos fejlesztés teljes mértékben magántőkéből valósult meg.

November 17-én tartották a frissen felújított Tétényi úti Mályva Gyógyszertár átadóját. Az eseményen Király Nóra egészségügyért felelős alpolgármester elmondta, a folyamatos fejlesztés nem csak az önkormányzat és az állam feladata, hanem szükség van a magántőke bevonására is.

A patika a felújításnak köszönhetően nem csupán világosabb és tágasabb lett, hanem az eladótér is barátságosabbá vált, megszűntek dolgozókat és a vásárlókat elválasztó falak.

A Mályva Gyógyszertár a BENU cégcsoporthoz tartozik, amely további két kerületi patikát üzemeltet: egyiket a Móricz Zsigmond körtérhez közel, a Bartók Béla úton, a másikat a Karinthy Frigyes úton. Ezeket is a közelmúltban - 2012 és 2013 folyamán – újították fel. Mindegyik harminc, negyven éve épült, felújítási költségük mindkét esetben harmincöt millió forint volt - tudtuk meg Zlinszky Jánostól, a Benu Magyarország Zrt. igazgatósági tagjától.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.