Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. péntek, Mária

Madárlesen jártak a rajzverseny legjobbjai

Újbuda   |   2014, május 15 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Madárlesen voltak az Újbudai Pedagógiai Intézet által szervezett Föld napi rajzpályázat legszorgalmasabb résztvevői. Az egynapos programra a Madarak és Fák napján került sor, amikor a Dunatetétlen menti Böddi-Székre kirándultak az Ádám Jenő Fenntartói Gyakorló Általános Iskola diákjai.

Feledhetetlen élményben volt részük az Ádám Jenő Fenntartói Gyakorló Általános Iskola diákjainak, amikor május 12-én madárlesre mentek. A 60 fős csapat a Dunatetétlen menti Böddi-Székre kirándult, hogy megfigyelje a térség flóráját, faunáját. A Kiskunsági Nemzeti Park ornitológusa 5 kilométeres gyalogtúra során elvezette a csapatot a Solti-sík madárlelőhelyére.

A 700 hektáros szikes puszta időszakos vízborítású apró tavakkal tarkított, növényvilága a talaj magas sótartalma miatt speciális, amelyhez alkalmazkodott az állatvilág. A kirándulás résztvevői egy tóparti, 9 méter magas madárfigyelő toronyból nézték a tájat, a mocsári világot.

Láttak gulipánt, bíbicet, fecskét, kékvércsét, akácosban fészkelő varjút, gólyát, récéket, megfigyeltek szalakótát és még színesebb gyurgyalagot is – tudtuk meg Kápolnai Andreától, a rendezvény szervezőjétől.

Újbuda