Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Ma van a Kutatók éjszakája

Újbuda   |   2017, szeptember 29 - 11:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ma van a Kutatók éjszakája, amelynek keretében rekordszámú, több mint 2600 ingyenes program várja 51 város 186 helyszínén a közönséget.

Országszerte 146 intézményben lesznek programok, új partner idén a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, a Csodák Palotája pedig a Kutatók éjszakáján nyitja meg új helyszínét Óbudán.
A Kutatók éjszakája célja a fiatalok között népszerűsíteni a tudományokat, a kutatói pályát. A programok között szerepel egyebek mellett drónkészítés és drónprogramozás, telefonhálózat-építés, laborlátogatások és fizikai kísérletek.

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várnak. Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

Újbudán egyebek mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Lechner Tudásközpont, a MTA Természettudományi Kutatóközpont, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI), az  Országos Vérellátó Szolgálat is  szervez programokat.

A teljes programkínálat a kutatokejszakaja.eu internetes oldalon található meg.